Knivar och tillbehör

Den rätta kniven gör hela skillnaden när man lagar mat. Förutom att välja rätt sorts knivar utifrån maträtten och tillredningssättet, behöver du också tänka på vilka funktioner som gör att knivarna passar i ditt kök. Bekvämlighet, estetik eller hållbarhet – vad är viktigt för dig? Vi på Fiskars vet hur avgörande det är att köket är utrustat med rätt redskap. Vi erbjuder ett stort och genomarbetat sortiment av knivar i olika stil. Vi har även mer specifika produkter som du väljer utifrån personlig smak.

Bläddra bland våra knivserier:

Fiskars köksknivar

I ett välutrustat kök krävs en rad olika köksknivar för att utföra olika sorters skäruppgifter. Men det viktigaste är att knivarnas blad måste vara vassa. Du behöver kunna lita på att bladet är vasst för att kunna skära noggrant och exakt, vilket också gör till att knivarna blir säkrare att hantera. En kockkniv är kanske det mest mångsidiga köksredskapet och utgör grundstenen i köket. Kockknivens breda blad är mycket praktiskt för att skära, hacka och skiva kött, grönsaker och annat. Även grönsakskniven används för att skära och hacka – och är perfekt när saker ska finhackas eller skalas. Det behöver även finnas en tandad brödkniv i setet. Den använder du för att skiva bröd och ömtåliga livsmedel med tjockare skal, till exempel tomater.