Utvecklade med yrkesfolk för yrkesfolk

Fiskars verktyg används idag av yrkesfolk i hela världen. När vi frågar dem varför de har valt oss svarar de ofta ”Fiskars passar för uppgiften”.

Utvecklade med yrkesfolk för yrkesfolk

Fiskars verktyg används idag av yrkesfolk i hela världen. När vi frågar dem varför de har valt oss svarar de ofta ”Fiskars passar för uppgiften”.

Verktyg som håller länge

Hållbara verktyg med lång livslängd och vår innovativa bladteknologi ligger bakom framgångarna för Fiskars. När verktyg ska utvecklas med yrkesfolk i åtanke är det viktigt att använda de bästa materialen som finns att tillgå. Enkelt underhåll och utbytbara delar är viktiga ingredienser i vår produktutvecklingsfilosofi. Vi utvecklar alla våra nya produkter med hjälp av yrkesfolk. På så sätt kan vi säkerställa att de håller länge och passar för uppgiften.

Verktyg som håller länge

Anpassade för människor – optimal ergonomi

Våra verktyg är utformade för bra arbetsställningar och skonsam vinkling av leder, så att de kan användas med minsta möjliga muskelkraft. De ska minimera tryck, smärta och irritation i användarens övre extremiteter och de är utformade för att passa i användarens hand med ett stadigt, ergonomiskt grepp.

Anpassade för människor – optimal ergonomi

Hållbarhet – Verktyg med lång livslängd för krävande arbetsuppgifter

Fiskars verktyg är utformade av yrkesfolk, för yrkesfolk. Vi strävar alltid efter att utveckla våra produkter så att de håller den högsta kvaliteten, har den bästa ergonomin och håller längst. Då blir arbetet lättare och kan utföras utan avbrott.

Hållbarhet – Verktyg med lång livslängd för krävande arbetsuppgifter

Omfattande testning

Fiskars arbete för att utveckla rätt verktyg för yrkesfolk är omfattande. Minskad fysisk påfrestning och rätt arbetsställning hör till de områden vi kontinuerligt mäter. Musklernas aktivitet vid olika uppgifter mäter vi tillsammans med Fiskars partner Myontec.

Omfattande testning

Bo Rappne

Bra grepp, hållbarhet och ergonomisk utformning är några av anledningarna till att trädgårdsarbetaren Bo Rappne uppskattar Fiskars produkter. Titta på videon, så får du höra mer om vad Bo har att säga om produktserien Fiskars Pro.

Ingemar Jansson

Bonden Ingemar Jansson har använt Fiskars-verktyg under många år. Titta på videon, så förstår du varför Ingemar tycker att Fiskars verktyg passar bäst för uppgiften.

1
2
3
4
5
6

Grensåg

1. Balanserad viktfördelning

Kräver inte så stor statisk greppstyrka

2.Hålslipade blad

Bladet kapar lätt, med liten ansträngning

3.Alla delar är utbytbara

Delar som slits kan bytas ut för att öka produktens livslängd. Reservdelssatser finns att tillgå

4.Det finns blad för olika uppgifter och behov

Beskärning, fällning, torr/färsk ved osv.

5.Hölster för vänster-/högerhänta

Hölstret kan användas på höger eller vänster sida.  Samma hölster kan användas med olika bladstorlekar

6. Mjukt grepp

Ger ett bekvämt och fast grepp om handtagen

Sekatör

1. Alla delar är utbytbara

Delar som slits kan bytas ut för att öka produktens livslängd. Det finns reservdelssatser för alla reservdelar

2.Robusta blad

CrMoV (krom, molybden, vanadium) i stål ökar slitstyrkan, korrosionsskyddet, draghållfastheten och hårdheten. Materialets egenskaper verifieras i Fiskars PowerGear-grensaxar.

3. Låst och smord konisk bult

Noggrann justering av bladen ger jämna och rena snittytor. Leden glappar inte vid användning.  Fett minskar förslitningen och smörjer leden

4. Grivory-handtag

Extremt styv och hållbar typ av glasförstärkt polyamid.  Egenskaperna är jämförbara med aluminium. 

5. Handtagen passar både höger- och vänsterhänta, symmetriskt lås

Verktyget kan användas med höger eller vänster hand

6. Stötdämpare

Minskar påfrestningarna på användarens arm när träet är hårt.

1
2
3
4
5
6

Rätt sorts verktyg

effektivare arbete. Rätt verktyg spelar stor roll när det gäller att minska risken för arbetsrelaterade skador och sjukdom. Och det minskar förstås också kostnaderna för arbetet.