Rödkålssallad

Denna sallad smakar inte bara utsökt, det kommer också ge en snygg färg till bordet.

4 portioner

Till salladen:

  • 1/2 rödkål
  • 1 Liten rödlök
  • 1 Stor morot
  • 1 Äpple
  • 1-2 stora grönkålsblad
  • cashewnötter till garnering

Dressing:

  • 2-3 dl grekisk yoghurt
  • 2 tsk Dijon senap
  • 1 Pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk Honung
  • Salt och svartpeppar
  • Juice och zest från 1/2 citron

1. Ta bort kålens yttre blad och skär ut kärnan. Strimla sedan kålen och löken mycket tunt. Skala moroten och äpplet och hacka i tunna finna stavar/julienne. 2. Tvätta grönkålen och ta bort stammen. Hacka fint och placera alla salladsingredienser i en stor skål. 3. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en liten skål. Tillsätt salt och nymalen svartpeppar efter smak. Häll sedan dressingen över salladen och blanda väl. Låt kålsallad stå ett tag innan servering. Toppa med nötter innan servering.